Miskolci Grafikai Triennále 2020

 

A kiállítás még október 4-ig látogatható.

 

A visszaadás időpontja:

Budapesten október 12-én hétfőn 10 és 16 óra között, és 13-án kedden 9 és 15 óra között
Miskolcon október 6-tól hétfő kivételével naponta 9-16 óráig

 

 

 

Fésüs László videója

Tisztelt Pályázók!

A járvány miatti különleges helyzet megszűnésével a Miskolci Galéria is kinyitja kapuit és a 2020-as Miskolci Grafikai Triennále is látogathatóvá válik.
2020. július 1-jétől, szerdától várjuk az érdeklődőket új nyitvatartási rend szerint keddtől vasárnapig 9-17 óráig.

Az ünnepélyes megnyitóra és díjátadóra 2020. július 25-én, szombaton 11 órakor kerül sor, melyre a meghívót is hamarosan küldjük

Tekintettel a csúszásra 2020. október 3-ig meghosszabbítjuk a kiállítás időtartamát.

A hosszított nyitvatartás miatt a kiállított munkákat az új záróidőpont után juttatjuk vissza, tehát a munkák átvétele a zárást követően várható Budapesten a Műcsarnokban és Miskolcon a Miskolci Galéria Rákóczi-házában. Ennek pontos időpontjáról még külön levélben és a honlapon is értesítjük az érintetteket.

A kizsűrizett, de eddig át nem vett műveket a Miskolci Galériában előzetes egyeztetés után nyitvatartási időben (keddtől vasárnapig 9-17 óráig) tudjuk visszaadni. Kérjük, hogy az alábbi elérhetőségeken mindenképpen jelezzék az átvételi szándékukat, hogy előkészíthessük a műtárgyakat.

MISKOLCI GRAFIKAI TRIENNÁLE 2020
HERMAN OTTÓ MÚZEUM – MISKOLCI GALÉRIA
2020 május 9 – augusztus 22.

VISSZA A JÖVŐBE

Miskolc városa 2020-ban huszonnyolcadik alkalommal ad helyet a magyar művészi grafika legfontosabb hazai eseményének, az 1961-ben biennálé formában, majd 2008-től kezdődően háromévente megrendezett Miskolci Grafikai Triennálénak. A Miskolci Galéria a triennálé aktuális kiírásával azt a szándékát szeretné megerősíteni, hogy – a közel hatvan évvel ezelőtti indulással összhangban – olyan fóruma legyen a magyar grafikának, ami több mint az aktuális trendek bemutatása vagy egy merev hagyomány megerősítése.
Célunk, ami a grafika iránt érzet tiszteletből és szeretetből fakad, hogy bemutassuk annak az esszenciáját, ami az utóbbi pár évben létrejött a magyar grafikában. Keressük a műfaj aktuálisan legizgalmasabb, szakmailag leghitelesebb, minőségében kiemelkedő megnyilvánulásait – generációra, a kifejezés választott formájára vagy technikájára való tekintet nélkül. 
Távlati terveink között szerepel, hogy a magyar grafikát a tárlat bezárása után Miskolcon kívül is képviseljük. Ennek a folyamatnak fontos lépcsője a Krakkói Grafikai Triennálé, a Székelyföldi Grafikai Biennálé és a Miskolci Grafikai Triennálé között idén nyáron deklarált szoros szakmai együttműködés. 
Bízva abban, hogy a grafika iránt elkötelezett alkotóként megtisztel minket a bizalmával, várjuk minden kedves kollégánk jelentkezését.
Viszontlátásra Miskolcon 2020 májusában!

Digitális formában kérjük be a munkákat, melyeket az első válogató zsűri eredményének értelmében gyűjtünk majd be a szokásos helyszíneken, Miskolcon és Budapesten.

A szabadbeadásos kiállításra az alábbi technikákkal készült művek beadását javasoljuk, ezek azonban nem jelentenek külön kategóriát:

– Klasszikus grafikai technikák (Hagyományos sokszorosító grafikai eljárással – magasnyomás, mélynyomás, síknyomás – készült alkotások, valamint egyedi nyomatok)
– Elektrografika / Computergrafika (Elektromos átvitellel és/vagy számítógéppel készült nyomatok)
– Kísérleti grafika (A hagyományos sokszorosító eljárásokon túlmutató, technikájában és hordozójának megválasztásában is újszerű alkotások, melyek a grafika kifejezési tartományát és használatának művészi lehetőségeit tovább szélesítik)
  Egyedi rajz beadására nincs lehetőség!

A pályázóktól az alábbi feltételek betartását kérjük:

– A Triennáléra kizárólag három évnél nem régebbi műalkotások küldhetők be.
– A Triennálén egy művész összesen 3 művel szerepelhet maximum 5m² terjedelemben, ez a megbonthatatlan sorozatokra is vonatkozik.
– A művek szignatúrája – amennyiben az releváns – a szakmai szervezetek által elfogadott módon történhet.
– Az alkotás hátlapján – vagy a műfajtól függően bárhol, ahol a mű engedi – az azonosíthatóság miatt mindenképpen fel kell tüntetni legalább az alkotó nevét, továbbá a mű címét, keletkezési évét, méretét, technikáját.
– Kérjük, már a digitális jelentkezésnél is vegyék figyelembe, hogy a zsűri pozitív döntése esetén a 180×200 cm-nél nagyobb terjedelmű munkákat a szállítási nehézségek miatt kizárólag a Miskolci Galériában tudjuk majd átvenni, valamint hogy az egyedi méretű installációk, vagy különösen sérülékeny művek szállítását és installálását magának az alkotónak kell megoldania.
– Az alkotások védelme érdekében – amennyiben azok jellege megkívánja – kérjük, hogy a szabvány méreteknek (40×60 cm, 50×70 cm, 60×80 cm, 70×100 cm) megfelelő paszpartuban adják le.

A jelentkezés menete:

A digitális képeket a www.miskolcigaleria.eu címen található on-line jelentkezési felületen lehet feltölteni minimum 8 megapixel méretben, JPG formátumban (javasolt a 8-as tömörítés), fájlonként max. 5 MB méretben, jól azonosítható elnevezéssel.
Kérjük, hogy a paszpartuban, keretben lévő alkotásokat azzal együtt fotózzák le, ugyanúgy, ahogyan azokat kiállításra szánták.
A jelentkezés és a képek beérkezésének határideje: 2020. február 2. 24.00 óra
A február 7-én lezajló, digitális anyagból válogató zsűri után legkésőbb két munkanapon belül, azaz február 11-ig mindenkit azon az e-mail címen értesítünk az eredményről, amelyet a jelentkezéskor megadott. A kiválasztott művek listája a www.miskolcigaleria.eu honlapon is elérhető lesz február 10-tól.

A zsűri által kiválasztott munkák begyűjtése
Budapesten a Műcsarnokban 2020. február 24-én, hétfőn 10-16 óráig és február 25-án kedden, 9-15 óráig,
Miskolcon a Miskolci Galéria Rákóczi-házában (Miskolc, Rákóczi u. 2.) 2020. február 25. és 29. között naponta 9-16 óráig zajlik.

A postán keresztül beküldött alkotások esetleges sérüléséért nem vállalunk felelősséget, és a kiállítás zárása utáni visszapostázásukra nincs mód!

A második válogató- és egyben díjzsűri március 9-én dönt a kiállításra és a katalógusba kerülő munkákról.  Ennek eredményéről legkésőbb szintén két munkanapon belül mindenkit azon az e-mail címen értesítünk az eredményről, amelyet a jelentkezéskor megadott. A kiállításra kerülő művek listája a honlapon is elérhető lesz március 10-től.
Az itt kimaradt műveket Budapestre csak a kiállítás zárása után, az azon szereplő munkákkal együtt szállítjuk vissza, átvételük azonban Miskolcon nyitvatartási időben (keddtől szombatig 9-17 óráig) már másnaptól lehetséges.

A kiállítás zárása utáni budapesti visszaadás időpontja várhatóan szeptember első két hetében lesz, a pontos időpontról az érintetteket a zsűri kiértesítő levélben tájékoztatjuk.

A Triennále ünnepélyes megnyitására 2020. május 9-én, szombaton kerül sor.

A megnyitón ebben az évben is átadásra kerül Miskolc Város Nagydíja, valamint az önkormányzatok, a szakmai szervezetek, vállalatok, intézmények, társaságok díjfelajánlásai.

A díjak odaítéléséről a szakmai díjzsűri dönt.

A 2020-as Miskolci Grafikai Triennále rendező intézménye nevében:

Kónya Ábel
intézményvezető
Herman Ottó Múzeum – Miskolci Galéria

Miskolc, 2019. szeptember

 

Baranczó Benedek fotói a megnyitóról

A díjazottak listája

Miskolc M. J. Város Önkormányzata Nagydíja              Fürjesi Csaba

Emberi Erőforrások Minisztériuma díja                          Koós Gábor

Kovács Tamás díj                                                         Felsmann Tamás

Magyar Művészeti Akadémia szakmai különdíja          Szita Barnabás

Szabadkéz Galéria és Művésztelep díja                        Cifra Anett

A Magyar Grafikáért Alapítvány díja                              Kovács G. Tamás

Nalors Grafika Kft. díja                                                  Dobó Bianka

Magyar Grafikusművészek Szövetsége díja                  Horváth Kinga

DUNART.COM
Somorjai Nemzetközi Művésztelep díja                        Oberfrank Luca

Eszterházy Károly Egyetem
Vizuális Művészeti Intézetének díja                              Rakk Adrián Ernő

Kaposvári Egyetem
Rippl-Rónai Művészeti Kar Vizuális Intézete díja          Mészáros Anna

Spanyolnátha folyóirat díja                                            Kovács G. Tamás

Nagy T. Katalin megnyitó beszéde

Miskolci Triennálé 2020

Bár e díjátadó ceremónia a jelenlegi triennálé díjazottjait hivatott köszönteni, mégis először ejtsünk néhány szót az előző seregszemle megosztott fődíjasairól, Varga Éváról és Jónás Péterről, akiknek kamarakiállításai a műemléki szárny három kis termét foglalják el. Az első pillanatban mindkét művész a míves és esztétikus kidolgozással ejti csapdába a nézőt. Erdő és asztal, egyszerű motívumok, mitikus jelentéskörbe vonva. Varga Éva fóliaerdeje panteisztikus gondolatokat és érzéseket sugall, Jónás Péter grafikáin a hétköznapi tárgyak egy beavatási szertartás kellékeivé válnak.  

Az elmúlt három év sok változást hozott, a Miskolci Galéria új vezetője Kónya Ábel lett, aki nemcsak elkötelezettje a grafikának, hanem szoros lengyel kapcsolatokkal rendelkezik, akárcsak a biennálé egykori ötletgazdája Feledy Gyula. És meg kell emlékezni, legalább nevük említésével három művészről, akik elmentek – Szabados Árpád 2017-ben, Kovács Péter és Swierkiewicz Róbert 2019-ben.

Az idei grafikai seregszemle hívó szava vagy inkább felszólító mondata a Vissza a jövőbe! – egy nagysikerű Robert Zemeckis sci-fi filmkomédia címével azonos. A film alapmotívuma az időutazás. Hát ez éppen nem jut az eszembe a műveket szemlélve. Sokkal inkább érzek valami szorongást, aggodalmat, olykor a kiábrándultságot jó néhány alkotásban. Hiányzik a humor, hiányzik a játékosság, a feloldódás. Néhol felbukkan az irónia, s ez oldja a feszültséget. Mindezek különösen igazak Fürjesi Csaba egyértelműen fogalmazó, állapotfelmérő alkotásaira.  

Egy-egy mondattal vagy sommás megállapítással soha nem lehet jellemezni egy ilyen sokszereplős seregszemlét, mégis van egy műcím, mely – eredeti környezetéből kiragadva – szimbolikus értelmet kaphat, s jelentése is kitágulna. Ez pedig az egyik díjazott művész Felsmann Tamás munkájának a címe; Fluctuat nec mergitur. Persze, nem tagadható, erre az érzésre a pandémia és mai állapotok is ráerősítenek. Fluctuat nec mergitur, azaz hánykolódik, de el nem süllyed – a Párizs jelmondataként elhíresült latin mondás húsbavágóan általános érvényű, igaz a világra, igaz Európára, igaz az országunkra, és ha tovább szűkítem a képet, igaz a miskolci grafikai kiállításra is. Fluctuat nec mergitur. 60 éve a grafikusok nagy lelkesedéssel készülődtek az első grafikai biennáléra, azzal a reménnyel, hogy a grafika, a nyomtatott grafika végre otthonra lel, lesz egy hely, ahol festmények helyett grafikák borítják be a falakat, nemcsak a szegleteket. És lepergett hat évtized, kezdetben óriási volt a lelkesedés és az érdeklődés, majd jöttek nehezebb idők, hánykolódások, de sikerült a felszínen maradni. A biennálé hajója akkor kapta a legnagyobb léket, amikor triennálé lett. Mintha másik számrendszerbe került volna, de nem süllyedt el. És ez nagy dolog, mert Pécs, a pécsi kisplasztikai biennálé elsüllyedt. S ennek egyik oka az örök dilemma volt, meddig tartsuk meg a tradíciót, erőnek erejével, és mikor engedjük el. A digitális eljárások térhódítása sok idősebb grafikust elriasztott, de a legfiatalabbak nem sokat aggodalmaskodnak a technikákon, hanem óriási szabadsággal kezelik és ha kell keverik őket. És az idén is sokszínű a termés, felvonul a grafika teljes kelléktára; litográfia, linómetszet, aquatinta, hidegtű, szitanyomat, monotípia és számos egyéni nyomtatási eljárás.

Ma a nyomtatott grafika széles skálán mozog, az értékes egyedi nyomatoktól a végtelen számú matricákig terjed a birodalma. Összeköti a műkereskedelmet, a tehetős gyűjtőket és az átlagembert, aki flyerek vagy ajándékba kapott nyomtatott vászontáskák birtokosa lehet egyetlen fillér befektetése nélkül. A nyomtatott grafikában mindig ott van a sokszorosíthatóság lehetősége, de manapság a nyomtatott grafika sokszor egyedi, mert ha nincs rá igény, nem szaporodik feleslegesen. A nyomtatott grafika nem egy túlélő, hanem a graffititől az előbb említett, környezetbarát vászontáskáig újabb területeket igyekszik meghódítani. Ez a területfoglaló attitűdje még kevéssé látszik a miskolci seregszemléken, de az igen, hogy a legbefogadóbb, legnyitottabb műfaj, nincs meg benne a festészet vagy a szobrászat felsőbbrendűsége.

Visszatérve az idei triennáléhoz; egy kis statisztika; a galéria termeiben 81 alkotó 131 munkája látható. A legidősebb művész 1943-ban, a legfiatalabb 2000-ben született. A legtöbben az 1990-es évek szülöttei; több mint húszan, a legkevesebben pedig a negyvenes években született generáció képviselői, 5 művésszel, születésük szerint az 1950-es éveket 16-an, a 60-as éveket 18-an, a 70-es éveket 9-en, a 80-as éveket pedig 12-en képviselik. Meglepő módon a díjazottak között is hasonló az eloszlás; az 50-es, 60-as, 70-es években született generációból származik (Felsmann Tamás 1956, Fürjesi Csaba 1969, és Horváth Kinga 1971) 3 művész (Dobó Bianka 1981, Szita Barnabás 1984, Koós Gábor 1986) a 80-as években, 4-en (Oberfrank Luca 1992, Czifra Anett 1993, Mészáros Anna Karolina 1994, Rakk Adriánn Ernő 1994) a 90-es években születtek.
E beszédes számok jól mutatják a fiatal alkotók nagy arányát, így hát a triennálék jövőjét tekintve aggodalomra nincs okunk.

A grafika presztízse azonban a béka altája alatt van, nem elég hangoztatni, hogy Miskolc a grafika fővárosa, sokkal hatékonyabb PR-ra és sokkal gazdagabb múzeumpedagógiai foglalkozásokra, kísérő rendezvényekre van szükség. Régi álmom, hogy a grafika városában ne csak grafikai triennálé legyen, hanem grafikai fesztivál, amely kilép a galéria falain, szétterjed a sétálóutcán, ellepi a villamosokat, a kirakatokat. Hát ha erre készültünk volna, akkor most minden elmaradt volna, így hát most csendesen ünnepelhetünk, és skandálhatjuk, hogy Fluctuat nec mergitur. 2023-ban újra jövünk.

Nagy T. Katalin

Miskolc, 2020. július 25.

További információ Madarász Györgyitől kérhető az alábbi elérhetőségeken:

Tel: 70-943-2919
e-mail: grafikaitriennale@miskolcigaleria.eu

www.miskolcigaleria.eu
3530 Miskolc, Rákóczi u. 2.
T: 46/ 500-681

A 2020. február 7-én lezajlott első válogató zsűri eredménye

MISKOLCI GRAFIKAI TRIENNÁLE 2020 
ELSŐ VÁLOGATÓ ZSŰRI EREDMÉNYE
2020. 02.07. BUDAPEST, MKE

A zsűri tagjai:

Dékei Krisztina művészettörténész
Gaál József képzőművész
Lengyel László művészettörténész
Nagy T. Katalin művészettörténész
Stefanovits Péter képzőművész

A kiválogatott művek a második válogató- és egyben díjzsűri elé kerülnek  2020. március 9-én.
Az alábbi listán szereplő munkák tehát nem kerülnek automatikusan a kiállításba, illetve a katalógusba!

Antal-Bartalis Lilla
1. Átváltozás  2017
mezzotinto, aquatinta, digitális technika

Aranyász Zita
1. Catch the fox  2020
c-print

Bagi László
1. 0112as2vvK   2020
digitális grafika vásznon

Balogh Kristóf József
1. INTERIOR – Something wrong 1-2-3  2020
fóliakarc

Bandis Barbara
1. 3 hónap 2020
művészkönyv, hidegtű, guminyomat

Barta János
1. Szurdokséta 2 2019
litográfia

Bács Emese
1. Váci út madártávlatból II.  2020
egyedi grafika

Bányay Anna
1. Őrzők  2017
litográfia

Beke Zita
1. Rats  2018
linóleummetszet

Biró Gergő
1. Törés III.  2018
hidegtű

Bori Eszter
1. Amit itt hagytál   2019
aquatinta, rézkarc, vegyes technika

Butak András
1. Karcolt vonalak A-B-E  2018
hidegtű

Büki Zsuzsanna
1. Kiút  2020
elektrografika

Cifra Anett
1. Kapcsolatok  2017
lágyalap, kézi varrás
2. Grafikai csendélet – Giotto soha meg nem festett legye  2020
szitanyomat

Czarnopys, Martin
1. Over the raw umbrella 1-3.
vegyes technika

Csízy László
1. Folyékony tér   2019
computergrafika

Csontó Lajos
1. Arcvakság 1-2-3.  2020
transzferátnyomás

Csorba Simon István
1. Vázlat III.  2019
litográfia, monotípia, vászon
2. Litográfia 2019
litográfia

Csordás Zoltán
1. Óceántenger 1, 3
előkészített monotípia, lemeznyomat

Damó István
1. Landolás  2018
szitanyomat

Dobó Bianka
1. A mű emléke az emlék műve  2019
cinkmaratás

Drozsnyik István
1. A Kisasszony megadja az irányt M. változat  2019
elektrografika

Enyedi Zsuzsanna
1. Egyszerű filter  I-II.   2018
c-print

Fejér Ernő
1. Ellentéteink 2019
digitális nyomat

Felsmann Tamás
1. Flucuat nec mergitur 1-2.  2018
digitális nyomat

Fukui Yusuke
1. Urban nomad 1., 3  2018
monotípia

Fürjesi Csaba
1. Befejezett jövő (Futurum exactum) I. -II. 2019
X3, X6 magasnyomás

Gaál Katalin
1. Role mode  2019
vegyes technika
2. The schoolbag is heavy  2019
vegyes technika

Gacsályi Bíborka
1. Már megint … (Lehel tér) 2019
fametszet

Gábor Imre
1. Agitátor a gyár kantinjában (Kernstock Károly után) 2019
papírnyomat
2. Melegházi fűtésrendszer  2019
linóleummetszet

Gál Boglárka
1. Szubjektum I.  2020
litográfia, reflexiós fólia, fekete bársony, pauszpapír, ledsor

Germán Fatime
1. Packed angel  2019
hidegtű, magasnyomás

Gulyás Andrea Katalin
1. Error I-II-III. 2019
műanyaglemez, elektrográfia

Győrffy Sándor
1. Emlékezés 3.  2019
szitanyomat

Haász Ágnes
1. Lépcsőház  2018
transzparens fólia, xerox nyomat

Herendi Péter
1. Föld-rajz / Territórium 1-2-3. 2019
giclée nyomat

Hermann Zoltán
1. Múlt és jövő 1-6. 2020
giclée nyomat

Hoha, Andreea 
1. Türelem  2018
hidegtű

Horvath Bugnariu, Ioan
1. Ha ma nem, akkor lehet holnap  2018
litográfia

Horváth Kinga
Összekötő XI, XII 2020
aquatinta

Jónás Péter
Táblák Szegedről 1,2. 2020
rétegelt lemez, szitanyomat

Király György
1. Oceanomare – csend I-III. (Tengeróceán) 2019
rézkarc

Komlódi Judit
1. Katapult III.  2020
papírnyomat, linóleumnyomat

Koós Gábor
1. Untitled (Chimera projekt)  2018
papír, fa, frottázsnyomat
2. Vaii Morilor  2018
frottázsnyomat

Koroknai Zsolt
Entrópia / 7 recept az élettől  2020
elektrografika

Kovács G. Tamás
1. The secret ingredient  2019
linóleummetszet stencil alnyomattal
2. Kotocut stickers  2019
linóleummetszet nyomatok öntapadó fólián

Kótai Tamás
1. Ragafonal I, III  2020
szitanyomat

Körtvélyessi Flóra
1. Kockába zárt mindenség  2019
rézkarc

László-Kiss Dezső
1. Lány gyöngy fülbevalóval  2020
digitális nyomat
2. Tájkép 2020
digitális nyomat

Lehoczki Liza
1. Az otthon varázsa 1,3  2018
giclée nyomat

Lévay Jenő
1. Xertox zongora 1 DM, Csobánc  2019
latexnyomat
2. Xertox zongora 109 DM, Szívhimnusz  2019
latexnyomat

Likár Gréta
1. Családi idill  2019
linóleummetszet

Lobler Ferenc
1. REM I,III  2020
elektrografika

Luzsicza Árpád
1. Torony I.  2020
szitanyomat

Madácsy István
1. Fekete lyuk – Large Ultraviolet Optical Infared Surveyor  2020
ezüstceruza, szitanyomat
2. Fekete lyuk – Five-hundred-meter Aperture Spherical Radio Telescope  2020
ezüstceruza, szitanyomat
3. Fekete lyuk – Overwhelmingly Large Telescope  2020 
ezüstceruza, szitanyomat

Mayer Éva
1. Védelem I.   2018
egyedi vegyes technika, giclée nyomat
2. Főbűnök I.   2018
egyedi vegyes technika, giclée nyomat

Mészáros Anna Karolina
1. Épített környezet I-II. 2019
aquatinta

Miklós Árpád
1. A csapat  2020
aquatinta

Molnár Adrienn
1. Inkoherencia  2019
szitanyomat

Mórocz István
1. Ritmus VIII.  2019
alumíniumkarc, mezzotinto

Nagy Barbara
1. Mozgásfázisok 2020
csiszolópapír-karc

Nagy Gábor György
1. Fénycsapda II.  2020
digitális print

Négyesi Ádám
1. Indeterminablelines 1-2  2019-2020
digitális print

Oberfrank Luca
1. In principio erat verbum I-II.  2018
textil, szitanyomat, hanginstalláció

Olajos György
1. Hübrisz I-III.  2019
litográfia

Orcsik Gergő
1. Part  2019
litográfia, akril

Orosz Csaba
1. Házon kívül 1-3.  2019
digitális nyomat

Orosz-Stefán Renáta
1. Doppler 1.  2020
digitális nyomat

Óvári Péter
1. Copyalism  2019
elektrografika

Pap Gábor
1. Egyszeri IV, V.  2018
litográfia

Pál Csaba
1. Viszony 01. 2020
digitális nyomat

Péli Mandula
1. Enteriőr II.  2018
szitanyomat

Rakk Adrián Ernő
1. A fekete munkával sötét a jövőnk  2019
litográfia
2. Megy az idő, jön a  pénz  2019
litográfia
3. Épülünk  2019
litográfia

Romvári Ákos
1. Palimadarak  2018
mélynyomás, vakmaratás-karc

Somorjai-Kiss Tibor
1. A Várakozó 2,3  2019
giclée nyomat

Sóváradi Valéria
1. Fényinfo  2019
litográfia

Spitzer Fruzsina
1. Ébredés 2019
elektrografika

Stark István
1. Érfestés II/46  2019
monotípia

Stefanovits Péter
1. A kis fametszők ismét készülnek valamire  2019
fametszet, elektrografika

Svindt Ferenc
1. Bruegel utóirat3. Vadászok a hóban  2019
archival pigment nyomat

Szabó Andrea
1. About me I.  2018
giclée nyomat

Szabó Ábel
1. Valahol Közép Európában  2019
linóleummetszet
2. Utcai jelenet  2019
linóleummetszet

Szepessy Béla
1. Tyll  2020
linóleummetszet

Szita Barnabás
1. Helyezettek  2018
giclée print + AR
2. Helyzetek  2018
giclée print + AR

Szöllősi Géza
1. KITIN, the story – Fritz X, Wunderwaffe bemutatása  2019
rizográfia
2. KITIN, the story – Lilith  2019
rizográfia
1. KITIN, the story – Arnold  2019
rizográfia

Szőnyi Krisztina
1. Viszony 2020
szitanyomat

Szurcsik József
1. Bestiarium humanum –  Koporsó 2019
síknyomás
2. Bestiarium humanum –  Átjáró 2019
síknyomás
3. Bestiarium humanum – Rom  2019
síknyomás

Tolnay Imre
1. Melankólia 5 – az apszis  2020
színes litográfia

Tóth Vivien
Mindig, mindenhol I-III.  2019
rézkarc, aquatinta

Varga Péter
Eszközök 1.  2019
papírmetszet

Vass Tibor
1. Ekkor lobbant meg először Margit gyűlölete II.  2018
elektrografika

Vasvári László Sándor
1. Léttörés  2018
digitális nyomat

Végvári Beatrix
1. Új napra várva  2019
szerigráfia
2. Játékidő  2019
szeirgráfia

Zeman Zoltán
1. Titulus Crucis  2018
digitális print

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A 2020 március 9-én lezajlott második válogató zsűri eredménye

 

 

MISKOLCI GRAFIKAI TRIENNÁLE 2020
MÁSODIK VÁLOGATÓ ZSŰRI EREDMÉNYE
2020. 03.09. MISKOLC

Zsűritagok: 
Aknai Katalin művészettörténész
Jónás Péter grafikusművész, előző nagydíjas
Július Gyula grafikusművész
Kónya Ábel grafikusművész
Varga Éva szobrászművész, előző nagydíjas

Antal-Bartalis Lilla
1. Átváltozás  2017
mezzotinto, aquatinta, digitális technika

Balogh Kristóf József
1. INTERIOR – Something wrong 1-2-3  2020
fóliakarc

Barta János
1. Szurdokséta 2 2019
litográfia

Bács Emese
1. Váci út madártávlatból II.  2020
egyedi grafika

Bányay Anna
1. Őrzők  2017
litográfia

Biró Gergő
1. Törés III.  2018
hidegtű

Butak András
1. Karcolt vonalak A-B-E  2018
hidegtű

Büki Zsuzsanna
1. Kiút  2020
elektrografika

Cifra Anett
1. Kapcsolatok  2017
lágyalap, kézi varrás
2. Grafikai csendélet – Giotto soha meg nem festett legye  2020
szitanyomat

Czarnopys, Marcin
1. Over the raw umbrella 1.,3.
vegyes technika

Csízy László
1. Folyékony tér   2019
computergrafika

Csontó Lajos
1. Arcvakság 1-2-3.  2020
transzferátnyomás

Csorba Simon István
1. Vázlat III.  2019
litográfia, monotípia, vászon
2. Litográfia 2019
litográfia

Csordás Zoltán
1. Óceántenger 1, 3
előkészített monotípia, lemeznyomat

Damó István
1. Landolás  2018
szitanyomat

Dobó Bianka
1. A mű emléke az emlék műve  2019
cinkmaratás

Enyedi Zsuzsanna
1. Egyszerű filter  I-II.   2018
c-print

Fejér Ernő
1. Ellentéteink 2019
digitális nyomat

Felsmann Tamás
1. Flucuat nec mergitur 1-2.  2018
digitális nyomat

Fukui Yusuke
1. Urban nomad 1., 3  2018
monotípia

Fürjesi Csaba
1. Befejezett jövő (Futurum exactum) I. -II. 2019
X3, X6 magasnyomás

Gaál Katalin
1. The schoolbag is heavy  2019
vegyes technika

Gacsályi Bíborka
1. Már megint … (Lehel tér) 2019
fametszet

Gábor Imre
1. Agitátor a gyár kantinjában (Kernstock Károly után) 2019
papírnyomat
2. Melegházi fűtésrendszer  2019
linóleummetszet

Gál Boglárka
1. Szubjektum I.  2020
litográfia, reflexiós fólia, fekete bársony, pauszpapír, ledsor

Germán Fatime
1. Packed angel  2019
hidegtű, magasnyomás

Gulyás Andrea Katalin
1. Error I-II-III. 2019
műanyaglemez, elektrográfia

Győrffy Sándor
1. Emlékezés 3.  2019
szitanyomat

Haász Ágnes
1. Lépcsőház  2018
transzparens fólia, xerox nyomat

Herendi Péter
1. Föld-rajz / Territórium 2.,3. 2019
giclée nyomat

Hermann Zoltán
1. Múlt és jövő 1-6. 2020
giclée nyomat

Hoha, Andreea
1. Türelem  2018
hidegtű

Horvath Bugnariu, Ioan
1. Ha ma nem, akkor lehet holnap  2018
litográfia

Horváth Kinga
Összekötő XI, XII 2020
aquatinta

Jónás Péter
Táblák Szegedről 1, 2. 2020
rétegelt lemez, szitanyomat

Király György
1. Oceanomare – csend I-II. (Tengeróceán) 2019
rézkarc

Komlódi Judit
1. Katapult III.  2020
papírnyomat, linóleumnyomat

Koós Gábor
1. Untitled (Chimera projekt)  2018
papír, fa, frottázsnyomat
2. Vaii Morilor  2018
frottázsnyomat

Koroknai Zsolt
1. Entrópia / 7 recept az élettől  2020
elektrografika

Kovács G. Tamás
1. The secret ingredient  2019
linóleummetszet stencil alnyomattal
2. Kotocut stickers  2019
linóleummetszet nyomatok öntapadó fólián

Kótai Tamás
1. Ragafonal I, III  2020
szitanyomat

László-Kiss Dezső
1. Lány gyöngy fülbevalóval  2020
digitális nyomat
2. Tájkép 2020
digitális nyomat

Lévay Jenő
1. Xertox zongora 109 DM, Szívhimnusz  2019
latexnyomat

Likár Gréta
1. Családi idill  2019
linóleummetszet

Lobler Ferenc
1. REM I. 2020
elektrografika

Luzsicza Árpád
1. Torony I.  2020
szitanyomat

Madácsy István
1. Fekete lyuk – Large Ultraviolet Optical Infared Surveyor  2020
ezüstceruza, szitanyomat
2. Fekete lyuk – Five-hundred-meter Aperture Spherical Radio Telescope  2020
ezüstceruza, szitanyomat
3. Fekete lyuk – Overwhelmingly Large Telescope  2020 
ezüstceruza, szitanyomat

Mayer Éva
1. Védelem I.   2018
egyedi vegyes technika, giclée nyomat
2. Főbűnök I.   2018
egyedi vegyes technika, giclée nyomat

Mészáros Anna Karolina
1. Épített környezet I-II. 2019
aquatinta

Miklós Árpád
1. A csapat  2020
aquatinta

Molnár Adrienn
1. Inkoherencia  2019
szitanyomat

Mórocz István
1. Ritmus VIII.  2019
alumíniumkarc, mezzotinto

Nagy Barbara
1. Mozgásfázisok 2020
csiszolópapír-karc

Négyesi Ádám
1. Indeterminablelines 1-2  2019-2020
digitális print

Oberfrank Luca
1. In principio erat verbum I-II.  2018
textil, szitanyomat, hanginstalláció

Olajos György
1. Hübrisz I-III.  2019
litográfia

Orcsik Gergő
1. Part  2019
litográfia, akril

Orosz Csaba
1. Házon kívül 1-2.  2019
digitális nyomat

Óvári Péter
1. Copyalism  2019
elektrografika

Pap Gábor
1. Egyszeri IV, V.  2018
litográfia

Pál Csaba
1. Viszony 01. 2020
digitális nyomat

Péli Mandula
1. Enteriőr II.  2018
szitanyomat

Rakk Adrián Ernő
1. A fekete munkával sötét a jövőnk  2019
litográfia
2. Megy az idő, jön a  pénz  2019
litográfia
3. Épülünk  2019
litográfia

Romvári Ákos
1. Palimadarak  2018
mélynyomás, vakmaratás-karc

Somorjai-Kiss Tibor
1. A Várakozó 2, 3  2019
giclée nyomat

Sóváradi Valéria
1. Fényinfo  2019
litográfia

Spitzer Fruzsina
1. Ébredés 2019
elektrografika

Stark István
1. Érfestés II/46  2019
monotípia

Stefanovits Péter
1. A kis fametszők ismét készülnek valamire  2019
fametszet, elektrografika

Szabó Andrea
1. About me I.  2018
giclée nyomat

Szabó Ábel
1. Valahol Közép Európában  2019
linóleummetszet
2. Utcai jelenet  2019
linóleummetszet

Szepessy Béla
1. Tyll  2020
linóleummetszet

Szita Barnabás
1. Helyezettek  2018
giclée print + AR
2. Helyzetek  2018
giclée print + AR

Szöllősi Géza
1. KITIN, the story – Fritz X, Wunderwaffe bemutatása  2019
rizográfia
2. KITIN, the story – Lilith  2019
rizográfia
1. KITIN, the story – Arnold  2019
rizográfia

Szőnyi Krisztina
1. Viszony 2020
szitanyomat

Szurcsik József
1. Bestiarium humanum –  Koporsó 2019
síknyomás
2. Bestiarium humanum –  Átjáró 2019
síknyomás
3. Bestiarium humanum – Rom  2019
síknyomás

Tóth Vivien
Mindig, mindenhol I., III.  2019
rézkarc, aquatinta

Varga Péter
Eszközök 1.  2019
papírmetszet

Vass Tibor
1. Ekkor lobbant meg először Margit gyűlölete II.  2018
elektrografika

Vasvári László Sándor
1. Léttörés  2018
digitális nyomat

Végvári Beatrix
1. Új napra várva  2019
szerigráfia
2. Játékidő  2019
szeirgráfia

Zeman Zoltán
1. Titulus Crucis  2018
digitális print

 

 

 

 

 

A beadott, de kiállításra nem kerülő művek Budapesten csak a kiállítás zárása utáni visszaadáskor (időpont még egyeztetés alatt), vagy Miskolcon a Miskolci Galériában a járványügyi korlátozások függvényében nyitva tartási időben (hétfőtől szombatig 9-17 óráig) előzetes egyeztetés után átvehetők. 

 

Az űrlap kitöltése során kérjük, hogy a hordozót és a technikát (egyedi vagy vegyes technika esetén azt pontosan részletezve) mindenképpen tüntessék fel, továbbá kérjük a feltöltött fájlok egyértelmű megnevezését is!