XXIV. Miskolci Téli Tárlat

2018. december

Felhívás

XXIV. MISKOLCI TÉLI TÁRLAT

A Herman Ottó Múzeum – Miskolci Galéria 2018. decemberében rendezi meg a XXIV. Miskolci Téli Tárlatot.
A múzeumi tagintézményként működő galéria a tárlattal a közel fél évszázados hagyománynak megfelelően az észak-magyarországi régió képzőművészeti fórumát teremti meg. Elsősorban Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyei, illetve a valamilyen módon ide kötődő művészeknek ad lehetőséget, hogy bemutassák az előző két évben készült anyagaikat.

A kiállításra műfaji és technikai megkötések nélkül képző- és iparművészeti alkotásokkal hivatásos és nem hivatásos alkotók egyaránt pályázhatnak.

Kérjük az alábbi feltételek betartását:

• A Téli Tárlatra csak két évnél nem régebbi műalkotások nevezhetők.
• A tárlaton egy művész összesen 3 önálló művel, vagy egy 3 műből álló sorozattal szerepelhet, melynek összmérete nem haladhatja meg a 3 m²-t.
• Az alkotás hátlapján az azonosíthatóság miatt mindenképpen fel kell tüntetni az alkotó nevét, a mű címét, keletkezési évét, méretét, technikáját.
• A papír alapú műveket – amennyiben az alkotás jellege engedi, illetve megkívánja – 30×40, 50×70, 60×80 vagy 70×100 cm-es paszpartuban kérjük beadni.
• A műveket minden esetben installálásra kész állapotban kérjük beadni.
• A beadott műtárgyakat kizárólag olvashatóan és pontosan kitöltött jelentkezési lappal együtt tudjuk átvenni, mely a helyszínen is kitölthető.

A művek beadási helye és ideje:
Miskolci Galéria (Rákóczi-ház, Miskolc, Rákóczi u. 2., bejárat a Széchenyi utca felől)
2018. szeptember 25 – 30. (keddtől vasárnapig) 9-16 óráig
A határidőn túl beérkezett munkákat továbbra sem tudjuk elfogadni!
Kérjük, hogy a művek biztonsága és épsége érdekében postai úton ne küldjenek alkotásokat! Az így érkező művek visszapostázására nincs lehetőségünk!

A beküldött művek szakmai válogató zsűrijére 2018. október 8-án, hétfőn kerül sor. A zsűri eredményéről október 9-től érdeklődhet személyesen vagy telefonon (46/500-680). A kiállítók listáját megtalálja a HOM-Miskolci Galéria honlapján (www.miskolcigaleria.eu). Postai kiértesítésre nincs módunk, ezért minden egyéb kommunikáció is e-mailen keresztül folyik a pályázók és az intézmény között. Aki nem rendelkezik e-mail címmel, kérjük, hogy személyesen, vagy telefonon érdeklődjön a kiállítással kapcsolatos kérdésekben.

A kiállítás megnyitásán, 2018. december 8-án, ebben az évben is átadásra kerül Miskolc Város Nagydíja, valamint az önkormányzatok, a szakmai szervezetek, vállalatok, intézmények, társaságok díjfelajánlásai. A díjak odaítéléséről hagyományosan a szakma és a díjalapítók képviselőiből álló díjzsűri dönt.

Érdeklődni és jelentkezési lapot kérni Madarász Györgyitől a Miskolci Galériában és annak elektronikus címein lehet, ahol további információ is kérhető.
Telefon: (46) 500 680, 70/943-2919
e-mail: mgyorgyi@miskolcigaleria.eu
honlap: www.miskolcigaleria.eu/24-teli-tarlat/