XXVII. Miskolci Téli Tárlat

Felhívás a XXVII. Miskolci Téli Tárlatra

A Herman Ottó Múzeum – Miskolci Galéria 2024. decemberében rendezi meg a, XXVII. Miskolci Téli Tárlatot.
A galéria a tárlattal továbbra is a fél évszázados hagyománynak megfelelően az észak-magyarországi régió képzőművészeti fórumát teremti meg.
Elsősorban Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyei, illetve a valamilyen módon a térséghez kötődő művészeknek ad lehetőséget, hogy bemutassák az előző két évben készült munkáikat.
A kiállításra műfaji és technikai megkötések nélkül fotó-, képző- és iparművészeti alkotásokkal hivatásos és nem hivatásos alkotók egyaránt pályázhatnak.

Kérjük az alábbi feltételek betartását:

  • A Téli Tárlatra csak két évnél nem régebbi műalkotások nevezhetők.
  • A tárlaton egy művész összesen 3 önálló művel, vagy egy sorozattal szerepelhet, melynek összmérete nem haladhatja meg a 3 m²-t.
  • multimédiás eszközök használatát, illetve egyéb speciális installációs technikát igénylő művek esetében részletes dokumentációt kérünk beadni;
  • Az alkotás hátlapján az azonosíthatóság miatt mindenképpen fel kell tüntetni az alkotó nevét, a mű címét, keletkezési évét, méretét, technikáját.
  • A papír alapú műveket – amennyiben az alkotás jellege engedi, illetve megkívánja – 30×40, 50×70, 60×80 vagy 70×100 cm-es paszpartuban kérjük beadni.
  • A műveket, műfajuktól és anyaguktól függetlenül minden esetben installálásra kész állapotban kérjük beadni.
  • A beadott műtárgyakat kizárólag olvashatóan és pontosan kitöltött jelentkezési lappal együtt tudjuk átvenni, mely a beadás helyszínén is kitölthető.

 
A művek beadási helye és ideje:

Miskolci Galéria (Rákóczi-ház, Miskolc, Rákóczi u. 2., bejárat a Széchenyi utca felől)
2024. október 8–13. (keddtől vasárnapig) 9-17 óráig

A határidőn túl beérkezett munkákat nem tudjuk elfogadni!

Kérjük, hogy a művek biztonsága és épsége érdekében postai úton ne küldjenek alkotásokat! Az így érkező műveket befogadjuk, de visszapostázására nincs lehetőségünk!

A beküldött művek szakmai válogató zsűrijére 2024. október 21-én, hétfőn kerül sor.
A zsűri eredményéről október 22-től érdeklődhet személyesen vagy telefonon (46/500-680).
A kiállítók listáját megtalálja a HOM-Miskolci Galéria honlapján.
Postai kiértesítésre nincs módunk, ezért minden egyéb kommunikáció is e-mailen keresztül folyik a pályázók és az intézmény között.
Aki nem rendelkezik e-mail címmel, kérjük, hogy személyesen, vagy telefonon érdeklődjön a kiállítással kapcsolatos kérdésekben.

A kiállítás megnyitásán, 2024. december 7-én, ebben az évben is átadásra kerül Miskolc Város Nagydíja, valamint az önkormányzatok, a szakmai szervezetek, vállalatok, intézmények, társaságok díjfelajánlásai. A díjak odaítéléséről hagyományosan a szakma és a díjalapítók képviselőiből álló díjzsűri dönt.

 Érdeklődni és jelentkezési lapot kérni Madarász Györgyitől a Miskolci Galériában és annak elektronikus címein lehet, ahol további információ is kérhető.
Telefon: 46/ 500 680, 70/ 943 2919, e-mail: mgyorgyi@miskolcigaleria.eu