TELJESÍTMÉNY

A Herman Ottó Múzeum – Miskolci Galéria és a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. közös nyílt pályázati felhívást hirdet képző- és iparművészek számára Teljesítmény címmel a Kép/Test/Lét projekt keretében az emberi test teljesítőképességét ábrázoló, illetve a sport kulturális, szociokulturális, történelmi vetületeire reflektáló alkotások létrehozására, bemutatására.

A pályázat célja:
A pályázat kiemelt célkitűzése, hogy az alkotóművészet területén tevékenykedő jelentős vidéki művészközösségeknek megjelenési lehetőségeket biztosítson, támogassa a művészek lokális megszólítását és közösségé formálását, ezáltal a különböző művészeti területek közötti összhang megteremtését. További cél, hogy a színvonalas körülmények között megvalósuló megmutatkozási lehetőségek alkalmat teremtsenek a művészeknek a közönséggel való találkozásra, a helyi és térségi művészeti élet erősítésére.

A pályázat témája:
Pályázni a test teljesítőképességét bemutató, a sport kulturális, szociokulturális, történelmi vetületeire reflektáló, pszichológiai hatásait is megjelenítő önálló műalkotással lehet. Egy pályázó egy műalkotással (festmény, grafika, szobor, egyéb technika) pályázhat. Az alkotás készítési évére nézve nincs megkötés.

Pályázók köre:
A kiírás Miskolc városához kötődően elsősorban az észak-magyarországi régióban (Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megye) élő, illetve a valamilyen módon a térséghez kötődő művészeknek kínál megjelenési lehetőséget. Magánszemélyként hivatásos és nem hivatásos alkotók egyaránt pályázhatnak.

A  pályázat kötelező elemei:
A pályázatokat a www.miskolcigaleria.eu címen található on-line jelentkezési felületen lehet feltölteni, az alábbi mellékletekkel:

1.     A pályázó aláírásával hitelesített szakmai önéletrajz maximum 3000 karakter terjedelemben, amely tartalmazza a művész alkotói hitvallását.
2.     A pályamű bemutatása maximum 1500 karakter terjedelemben, amely tartalmazza a pályamű címét, műfaját, a mű technikáját, méretét, készítési idejét. A beküldött szöveget a szervezők felhasználhatják a katalógusban, illetve kurátori döntés alapján a tárlat részeként a kiállítótérben. Multimédiás eszközök használatát, illetve egyéb speciális installációs technikát igénylő művek esetében részletes dokumentációt is kérünk beadni a pályázattal.
3.     A pályaműről készült jó minőségű fényképeket digitális formátumban adják be megközelítőleg A4-es méretben (21 x 29,7 cm), 300 dpi felbontásban, JPEG formátumban, 8-as tömörítéssel. Fájlonként maximum 6 MB méretben. Jól azonosítható elnevezéssel (alkotó neve, mű címe, szükség esetén sorozat száma).
4.     Kérjük, hogy a műalkotásokról készített fotó-reprodukciót úgy készítsék el, hogy alkalmas legyen a kiállítási katalógusban való megjelentetésre is.

A pályázat beadási határideje:
2020. augusztus 31. 24:00 

A pályázat elbírálása:
A beérkezett pályaműveket neves művészekből és művészettörténészekből álló szakmai zsűri értékeli. A digitálisan benyújtott pályázatok elbírálása a benyújtási határidőt követően maximum 10 napon belül történik. A döntésről a pályázók írásbeli értesítést kapnak az általuk megadott e-mail címre.

A zsűri által kiválasztott alkotások a Teljesítmény című kiállításon kerülnek bemutatásra a Kép/Test/Lét projekt részeként, valamint a kiállított művekről és alkotóikról színvonalas bemutató katalógus is készül. A kiállítás tervezett helyszíne: Miskolci Galéria, Műemléki szárny. Tervezett időpontja: 2020. október 29. – 2021. január 23.

A kiállítás tematikus tárlatként kapcsolódik a XXV. Miskolci Téli Tárlathoz (2020. december 12. – 2021. január 23.). A Teljesítmény című kiállításon bemutatott munkák, amelyek az utóbbi két évben készültek, részét képezhetik a Téli Tárlat díjra jelölhető alkotásainak is.

Tekintettel a járványügyi helyzettel kapcsolatos előírások változásának lehetőségére, a MANK Nonprofit Kft. és a HOM–Miskolci Galéria fenntartja a változtatás jogát a projekt lebonyolítását érintő kérdésekben – különös tekintettel a kiállítás tervezett időpontját illető szükségszerű módosításokra. A zsűri által kiválasztott alkotókat természetesen folyamatosan informáljuk és időben értesítjük az aktualitásokról. Pályázóink megértését és türelmét előre is köszönjük!

A pályázattal kapcsolatban felvilágosítás kérhető az info@miskolcigaleria.eu címen.

2020. július 20.

Herman Ottó Múzeum – Miskolci Galéria                           MANK Nonprofit Kft.
                       

Jelentkezési űrlap

 

[]
1
TELJESÍTMÉNY
A Herman Ottó Múzeum–Miskolci Galéria és a MANK Nkft. közös nyílt pályázati felhívása

JELENTKEZÉSI ŰRLAP

Név
Művésznév
Születési hely
Születési év
Levelezési cím
Lakcím
Telefon
Saját honlap címe(URL cím)

Pályamű:

Szakmai önéletrajz max. 3000 karakter
Fájl feltöltés max. 6 MB
Feltöltés
Pályamű bemutatása max. 1500 karakter
0 / 1500
Műalkotás címe
Készítés éve
műfaj, technika, hordozó
Megjegyzések az alkotással kapcsolatban
0 / 1000
Fájl feltöltés max. 6 MB méretben
Feltöltés
Feltétlen és visszavonhatatlan hozzájárulásomat adom a személyes adataimnak a pályázat lebonyolítása céljából, annak időtartama alatti kezeléséhez.
a fentieket tudomásul vettem
Previous
Next