A Maelström poklában – dokumentumfilm vetítés és beszélgetés a KINOdomino szervezésében

2020. október 8. 18.15 – 21.45

Helyszín a Miskolci Galéria udvara (Rákóczi u. 2., bejárat a Széchenyi utca felől)

A vetítés ingyenes, de regisztrációhoz kötött   

https://www.facebook.com/events/346284636483885

A norvég Lofoten szigetek fjordjai között, a hold „vonzerejétől” megvadul a tenger és alattomossá válik; itt alakul ki a világ egyik legerősebb tengeri örvényrendszere, ami a következő filmünk gerincét alkotó láncreakció elindítója is egyben. A Moskstraumen könyörtelen és szeszélyes örvényei Edgar Allan Poe-t és Philip Glass-t is megihlették a maguk műfajában, és ez az együttállás inspirálta Jan Vardoen norvég filmrendezőt.
A norvég „sarki filharmonikusok”, azaz a Norvegian Arctic Philharmonic Orchestra arra szánja el magát, hogy ennek a különleges természeti jelenségnek a helyszínén több mint 30 év után először előadja a Poe ihlette Glass darabot és időt adjon a nézőnek elmerülni a norvég táj zord szépségében, eltűnődni egy kicsit talán azon is, hogy honnan ered az ihlet.

A film eredeti címe: Descent into the Maelstrom
játékidő: 68 perc
rendező: Jan Vardoen, Norvégia
2019

A vetítés előtt meghallgatjuk E.A. Poe novelláját, a vetítés után pedig olyan helyi alkotó emberekkel beszélgetünk a filmről, akik megosztják velünk saját történeteiket is az ihletről és inspirációról.

A film az Északi sarkkörön játszódik és szabadtéren vetítjük: az alkalomhoz illő öltözet nagymértékben javítja a komfortérzetet!

A filmet a Kinedok programnak köszönhetjük.

  

 

This form does not exist

A személyes adatok kezelése a Múzeum Adatkezelési Tájékoztatójában foglaltak szerint történik: https://hermuz.hu/adatkezelesi-tajekoztato-2/. A közönség által látogatott eseményekre a múzeum Látogatási rendjében és Biztonsági Szabályzatában foglaltak az  irányadók: https://hermuz.hu/latogatasi-rend/

Tájékoztatjuk, hogy a Múzeum népszerűsítése céljából a Múzeum eseményein kép- és hangfelvételek készülhetnek, a képeket a Múzeum saját honlapján és közösségi oldalain közzé teheti. A rendezvényeken történő részvétellel Ön hozzájárul a kép- és hangfelvételek készítéséhez és közzétételéhez.