Grafikáim általában vegyes technikával készülnek. Akvarell, tus és tűfilc használatával készítem a kompozíciókat, ugyanakkor szeretek kísérletezni új anyagokkal is.

Organikus formákból kiinduló absztrakció, a science fiction világával keveredve, de nem ritkán az archaikus szimbólumok is megjelennek a grafikáimon. Aprólékos részletgazdagság, játékosság és a különböző grafikai elemekből felépített textúrák jellemzik a munkáimat. A kibillentett kompozíciók és a gyerekrajz szerű megoldások mellett a szimmetria is sokszor foglalkoztat.

Általában az alkotás folyamata nálam, egy adott formából kiinduló intuitív és spontán folyamat. A befogadóktól pedig egy hasonlóan szabad asszociatív reakciót várok. Legtöbb esetben pontosan ezért nem adok címet a munkáimnak. A szemlélőre bízom a gondolkodást, hogy eldöntse, egyáltalán tetszik e neki, amit lát, és hogy fejben hogyan rakja össze a látottakat.

Az egyedi grafikák mellett, fényfestéssel és épületvetítéssel is foglalkozom. Jó néhány kultikus épületet sikerült már megvetítenem, nem csak Miskolcon és környékén, de az ország több településén is. Nálam, a street-art ezen válfajában is megjelenik az természetközeli és szürreális formavilág, ami a grafikáimat is jellemzi. A murális, utcai művészetek mindig is érdekeltek és Miskolcon a Jókai úti aluljáró homlokzatán is található egy általam tervezett köztéri falfestmény.

Az utóbbi években egyre többet foglalkoztat a zene, a kép, és a fény kapcsolata. Színpadi háttérvetítéseket, diaporáma technikát alkalmazva próbálok olyan atmoszférát teremteni a koncerten, ami még színesebbé teszi egy-egy zenekar produkcióját. A fényfestés formai sokszínűsége, a színhangulatok, a zenei ritmus lekövetése, a képek kollázs szerű váltásával és egymásba úsztatásával utánozhatatlan élményt adhat.  A jazz, a blues és a világzene is kiválóan alkalmas az ilyen fúziókra, így több zenekarral is sikerült már hatékonyan együtt dolgoznom.

Tervezőgrafikusként dolgozom, Szentistvánon élek családommal.

Gregovszki Gábor