Információk az újranyitásról és a látogatás feltételeiről

 

A Miskolci Galéria és kiállítóhelyei 2021. május 20-tól ismét megnyitják kapuikat a látogatók előtt, ám a még mindig jelenlévő COVID-19 világjárvány okán fenntart bizonyos védelmi intézkedéseket. Ezen intézkedéseket a múzeumi közösség és közönség érdekében tettük meg. 

Nyitva tartási idők:

Rákóczi-ház: 2021. május 20-tól hétfő kivételével minden nap 9-17 óra között

Petró-ház: 2021. június 26-tól vasárnap és hétfő kivételével naponta 9-17 óra között.

Feledy-ház: 2021. május 20-tól június 1-ig vasárnap és hétfő kivételével naponta 9-17 óra között,
június 1-től hétfő kivételével naponta 9-17 óra között

Thália-ház (Színészmúzeum): 2021. május 20-tól hétfő kivételével minden nap 9-17 óra között

A látogatható kiállításokat és azok nyitva tartását a honlap erre vonatkozó részein megtalálják.

A Herman Ottó Múzeum kiállítóhelyei a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően csak védettségi igazolvánnyal látogathatók, amely személyazonosság igazolására alkalmas igazolvány bemutatásával együtt érvényes. Belépéskor az igazolványokat kollégáink ellenőrzik. Kérjük, belépés előtt készítsék elő okmányaikat!

Védettségi igazolvánnyal rendelkező látogatóink felügyelete alatt álló 18 éven aluliak kiállítóhelyeinket védettségi igazolvány nélkül látogathatják, esetükben a belépés az életkor igazolására alkalmas igazolvány bemutatásával lehetséges.

A 2021. május 22-én életbe lépett 273/2021. (VIII. 30) sz. kormányrendelet  értelmében azon 16-18 évesek, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, szülői felügyelet nélkül látogathatják intézményünket.

Valamennyi látogató esetében mérjük a testhőmérsékletet, emiatt a várakozási idő megnőhet! Hőemelkedés esetén a látogatót nem fogadjuk. 

A kiállítóhelyekre az orrot és a szájat eltakaró maszkban (sál, kendő nem elég) lehet belépni, melyet a teljes múzeumi tartózkodás alatt viselni kell. A maszk viselése gyerekeknek is kötelező! 

A rendezvényeken való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. A meghatározott eseményre történő jelentkezés menetét az adott program meghívója tartalmazza.
 
További információk: https://hermuz.hu/latogatasi-rend/

 

Csoportos látogatás feltételei: 

A csoportok bejelentkezését – a torlódások elkerülése és a biztonságos létszámkorlát megtartása érdekében – legkésőbb a látogatást megelőző nap 12 óráig az info@miskolcigaleria.eu e-mail címen, vagy az alábbi telefonszámokon tudjuk fogadni: 46/500-680, 70/9432915. 
Speciális kérések esetén ugyanezeken ez elérhetőségeken kereshetnek bennünket.

A testhőmérsékletet valamennyi látogató esetében mérjük, emiatt miatt a várakozási idő megnőhet, kérjük ezzel számoljanak!  Ha bármely csoporttag testhőmérséklete magasabb a normál hőmérsékletnél, a teljes csoportot visszafordítjuk.

Védettségi igazolvánnyal rendelkező látogatóink felügyelete alatt álló 18 éven aluliak kiállítóhelyeinket védettségi igazolvány nélkül látogathatják, esetükben a belépés az életkor igazolására alkalmas igazolvány bemutatásával lehetséges.

A kiállítóhelyekre kizárólag az orrot és a szájat fedő maszkban lehet belépni, melyet a teljes múzeumi tartózkodás alatt viselni kell. Intézkedéseink a tanulói csoportokra is vonatkoznak, gyerekeknek is kötelező a maszk viselése! 

 

Az egyéni és a csoportos látogatási feltételek a fokozatos nyitás miatt idővel módosulhatnak, ezért kérjük, hogy minden látogatás előtt térjenek vissza a honlapra és ellenőrizzék a vonatkozó feltételeket!