IV. Egri Országos Akvarell Triennálé

2021. július 10. – szeptember 5.

Az egri Dobó István Vármúzeum és a Magyar Vízfestők Társasága szervezésében ismét megrendezésre kerül az Egri Országos Akvarell Triennálé. Az 1968-tól húsz alkalommal biennáléként, 2009 óta három alkalommal triennáléként megvalósult országos tárlat – immár huszonnegyedik alkalommal – ismét áttekintést kíván adni a kortárs vízfestészeti technikák legújabb eredményeiről.

Az alább letölthető kiírás magában foglalja a pályázati feltételeket, és ugyanitt elérhető a beküldendő jelentkezési lap is.

A kiállítás célja, hogy lehetőséget kínáljon új tartalmak és formák kereséséhez, új művészi megnyilatkozásokhoz, mint ahogy az egri akvarell kiállítások mindig is egyfajta kísérletező közeget jelentettek ennek a sokféle megoldásra, közlésmódra alkalmas, elsősorban az áttetszőségre építő festészeti eljárásnak.

Az idén is digitális formában történik a pályaművek benyújtása! A válogató zsűri döntését követően és annak megfelelően az művészek értesítést kapnak majd a kiállításra kerülő alkotásokat begyűjtésének időpontjáról és egri, budapesti és miskolci helyszínéről.

https://www.egrivar.hu/c/iv-orszagos-akvarell-triennale-palyazati-felhivas

“meghosszabbított-határidejű-kiírás.pdf” letöltése meghosszabbitott-hatarideju-kiiras.pdf – Letöltve 168 alkalommal – 361 KB


“Akvarell Triennálé jelentkezési adatlap.doc” letöltése akvarell_triennale_jelentkezesi_adatlap.doc – Letöltve 170 alkalommal – 37 KB