Feledy Gyula kiállítása

 

Keresztény szimbolika Feledy Gyula művészetében 

Feledy Gyula (1928-2010) Kossuth-díjas grafikusművész állandó tárlata

Feledy Gyula gazdag életművében jelentős helyet foglalnak el azok az alkotások, melyeken a keresztény szimbólumok, értékek jelennek meg vagy maga valamely bibliai jelenet a kép témája. A kamara tárlat a ’80-as években készült alkotásokból – melyek a Herman Ottó Múzeum, Miskolci Galéria gyűjteményében találhatóak – mutat be néhányat, melyek egy kis ízelítőt nyújtanak Feledy Gyula művészetéből.

 

Feledy Gyula születésének 90. évfordulója tiszteletére rendezett tárlat (2018. május 15 — 2019. március 30.)

A Feledy-ház névadója Feledy Gyula születésnapja alkalmából a Miskolci Galéria ünnepi kiállítással és programokkal készült. Kevés olyan művészt tart számon a magyar képzőművészet, akik munkásságának elismeréseként még életükben állandó tárlaton biztosítottak lehetőséget alkotásaik bemutatására. A miskolci művészetben, illetve sokszorosított grafika országos hírnevének emelésében tett eredményeinek megbecsülését jelentette, hogy 1990-ben Miskolc Város önálló épületet biztosított Feledy Gyula képzőművészetének ismertté tételére.
Születésnapja alkalmából a Feledy-ház 2018-ban nagy életmű-kiállítással emlékezik meg a város jelentős képzőművészéről. A tárlaton több téma köré csoportosítva olyan alkotások láthatóak, melyek a Feledy-családtól és más magángyűjteményekből kerültek a kiállításra.

Helyszín: Feledy-ház (Miskolc, Deák tér 3.)

Nyitvatartás: 

minden héten csütörtöktől, szombatig, 10-14 óra között.

Információ, bejelentkezés: 06-70-417-2148

Múzsák Kertje Alapítvány