Kézzelfogható művészet

2018. április 20. — 2018. május 26.

 

A tapintható kiállítás kortárs képzőművészek, iparművészek alkotásaiból, tematikus munkáiból válogat, amely látás-, hallás-, valamint értelmi sérült alkotók műveivel együtt kerül bemutatásra. Anyagok, technikák sokszínűségén, és elsődlegesen tapinthatóságán keresztül egyszerre nyújt élményt a társadalom minden tagjának, miközben hidakat és kapcsolatokat épít közöttük. 

A látó és látássérült művészek munkáira épülő kiállításon közel harminc alkotást ismerhetnek meg az érdeklődők, különleges körülmények között. Sajátos anyaghasználatukkal, formáikkal e kiállítás keretében nem, mint vizuális tárgyakkal ismerkedhetnek meg a látogatók, hanem egyedi kontextusukból kiragadva, tapintható alkotásokként jelennek meg a látogatók előtt. A különlegessége a kiállításnak épp ebben nyilvánul meg, a látás helyett látássérültek vezetésével, azok egyedi érzékelési lehetőségeit tapasztalhatják meg az érdeklődők, miközben látássérült és vak tárlatvezetőkre bízva magukat tájékozódnak térben és alkotások között.

A tárlat fedett szemmel megismerhető különböző fokban látássérült tárlatvezetők közreműködésével, előre egyeztetett időpontban.

Időpont egyeztetés a tervezett látogatás előtt legalább 3 nappal a következő telefonszámon lehetséges: 06-70/383-7766.

Tapints velünk, érezz velünk és mosolyogj velünk! Mindenkit szeretettel várunk!

Megnyitó: 2018. április 20., 15:00

Kurátor: Hajdú Ildikó, Marosi Ágnes

Helyszín: Rákóczi-ház (Rákóczi út. 2.)