.

 

2018. május 12. 10-13. h
MINTA NÉLKÜL I. – művészetpedagógiai workshop

Alkotóház (Csabai Kapu 22.)

DESIGN ÉS ÉPÍTÉSZET A MŰVÉSZETOKTATÁSBAN

Mészáros Zsuzsa építész-tervező, rajztanár (Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium) előadása és szakmai fóruma pedagógusoknak, szülőknek

Mészáros Zsuzsa térkultúra programját ismerteti, amelynek célja, hogy a fiatalok olyan felnőttekké váljanak, akiknek kialakult, határozott stílusuk van és nem csak sodródnak a trendekkel. Mindezért fontosnak tartja, hogy ismerjék az építészet és a design nyelvét, nagyobb részük használóként és megrendelőként, kisebb részük alkotóként jól tudjon működni. Vizuális műveltségünk hosszútávon hatással lesz a környezetünkre, hiszen mindnyájan házakban élünk, tárgyak vesznek körül, magunk állítjuk össze a ruhatárunkat, rendeljük meg névjegykártyánkat, weblapunkat, ha jól megy, akkor házunkat, üzletünket, irodánkat.
Előadásában megismerteti feladatbankjának leghatásosabb építészeti, design, képzőművészeti, művészettörténeti és rajztechnikai jellegű feladatait. Példáiban gyakorló építész-belsőépítészként főként az építészetre és a designra koncentrál, de fontosnak tartja, hogy a kreatív ötletek megvalósításához megfelelő műveltség és rajztechnikai tudás is a diákok rendelkezésére álljon.
Az előadást követően műhelymunkát tartunk, amelyben további jó gyakorlatok megosztására és kipróbálására nyílik lehetőség a résztvevők számára. 

A program ingyenes.

A folytatásban ősszel: 
Bábművészeti műhelymunka Nagy Viktória Éva bábművész (Vojtina Bábszínház, Debrecen) irányításával 
Kétnapos litográfiai műhelymunka Orosz Csaba képzőművész (Nyíregyházi Egyetem) vezetésével