Miskolc A város
A Seres János Kör és Barátai kiállítása

A városban élő, – alkotóművészként is színvonalasan dolgozó – rajz tanárokból alakuló Seres János Kör, mint nyitott csoport mindig meghívta a rendezvényeire azokat, akik munkájuk színvonalával és persze alkotói felfogásukkal rokonszenveztek. Így volt ez a 2023-as év tavaszán is. A csaknem két évtizede összejáró társaság egy-egy alkotói hétvégén a képzőművészetileg is igen izgalmas és változatos Miskolc egy-egy karakteres városrészét emeli ki  megörökítendő témául. Legutóbb Görömböly festői arculata ihlette meg őket. A Bükk lankáiba vájt pincesorok így kerülnek e hetedik kiállításunk középpontjába.

Amint a kiállítás címe is utal rá a szeretett város „egészével” foglalkozunk, így a felkínált téma soha sem kizárólagos!

Romániai, lengyel, szlovákiai barátainkat a nagyváros szívében lévő Szinva-terasz, az Avas –  gazdag történelmi múltat idéző építményeivel – vagy az onnan jól belátható sokarcú várost jelképező templomainak látványa vonzza.  A Vasas Kör, a BAK csoport érdeklődő tagjai a mindennapok apróbb jelenségeire is tudnak reagálni, hiszen itt élik életüket. Egy-egy utcabútor megjelenése, a tapolcai park felújítása és annak örömteli birtokbavétele, vagy a Makropolisz építészeti újdonsága is művészi megörökítést nyer,  – s akkor még nem is említettük azokat az ún. „pittoreszk” témákat mint a Sötét-kapu, a Diósgyőri vár, Palotaszálló, vagy a vízesés.

A „Tavaszváró”-nak nevezett táborunkkal egy időben nyílt kiállítás alkalmat ad arra is, hogy magukkal a kiállítókkal is találkozhasson a látogató.

Kiállító művészek:

Angyal Anikó (R),
Bagosi Annamária (R),
dr. Bobula Zsuzsanna (H),
Csehné Matisz Ágnes (H)
F.Pollner Erika (H),
Gál János (H),
Goda Gertrud) (H),
Kalocsai Mihály (H),
Kiss András (H),
Darina Kolibarova (SL),
Eleonora Kovalcikova (SL),
Laczkó Anita (H),
Langené BodnárAnokó (H),
Eva Lorenzova (SL),
Lőrinc Róbert (H),
Matysiak Leszek (PL),
Matuscsákné Jobbágy Erika (H),
Mikita Cecília (H),
Némethiné Hulicskó Ágnes (H),
Nyitray Viktória (H),
Pálinkás Mariann (H),
Papp Gábor (R),
Pazár Éva (H),
Szállási János (H),
Szilágyi Edit (H),
Szóda Klára (H),
Szaniszlóné Kövesdi Judit (H),
Töltéssyné Szabari Cecília (H),
Törő Irén (H)

 

 

Támogató: Vox Provinciae Alapítvány

 

Borítókép:
Matysiak Leszek: Görömbölyi pincék (2023) papír,tus toll,pasztell, 30×42 cm