Most készül - Koronczi Endre nyitott műterme az Alkotóházban

2018. május 10. — 2018. június 17.

 

Most készül – nyitott műterem program I.

KORONCZI ENDRE: PLOUBUTER PARK

Műhelybeszélgetések, közönségtalálkozók, művészetpedagógiai programok

 

A Most készül című nyitott műterem programsorozat új kezdeményezés a Miskolci Galéria Alkotóházában.

A kortárs művészet olyan szereplőit hívjuk Miskolcra, akikre most odafigyel a szakma és a közönség, mert jelentős alkotói időszakukban járnak. A szokásos kiállításoktól eltérően, kérésünkre azt vállalják, hogy az alkotóházi műtermüket megnyitják a közönség számára, hogy bárki betekinthessen abba a folyamatba, ami a gondolat megszületésétől a vizuális alkotás megvalósulásáig vezet. A kortárs képzőművészet legkülönfélébb tartalmait és technikáit követhetjük így nyomon, egy közvetlen és személyes műtermi környezetben.

Első vendégünk Koronczi Endre, aki grafikusként végzett az egyetemen, de otthonos számos műfajban, így a fotóban, a videóban, a public artban, a performanszban. Témáiban megjelennek az emberek közötti kapcsolatok, a hétköznapi helyzetek, a személyesség határai és az önreflexió.

A Ploubuter Park nevű projektjében évek óta vizsgálja az általa felfedezett faj, a spiritus (a szél által életre keltett nejlonzacskók) életét. Fotókkal, videókkal dokumentálja a vadon élőket és befogottakat egyaránt. Vizsgálja az emberhez fűződő viszonyukat, miközben tudományos módszerekkel próbálja leírni és rendszerezni őket. Különleges lélekmetafórái számos kérdést vetnek fel a tudományosságról, a szabad akaratról, az életútról, a fogyasztói társadalomról és a mesterséges – természetes viszonyáról. 

A programba szervezett módon lehet részt venni, közönségtalálkozók és csoportos látogatások során. A látogatás időpontjairól a Miskolci Galéria honlapján (www.miskolcigaleria.eu), a Facebook oldalon (Miskolci Galéria Alkotóház) és az info@miskolcigaleria.eu e-mail címen kért hírlevélben nyújtunk tájékoztatást.

 

Helyszín: Alkotóház (Csabai Kapu 22.)

Nyitvatartás: minden hétköznap 10 órától 16 óráig; szerdán és pénteken 18 óráig

Kapcsolódó programok:

NYITOTT MŰTEREM
2018. május 10-től július 17-ig.

KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ 

2018. június 23. 22.00

 

Iskolai csoportoknak előzetes időpontegyeztetés:

info@miskolcigaleria.eu

A programok ingyenesek!