Most készül - nyitott műterem 2. Bajkó Dániel

2018. október 12. — 2018. november

 

Most készül – nyitott műterem program II.

BAJKÓ DÁNIEL – ASZTERION HÁZA 

Zárókiállítás: 2018. december 4. — 2019. január 12. (Miskolci Galéria, Kamaraterem)

Műhelybeszélgetések, közönségtalálkozók, művészetpedagógiai programok, zárókiállítás

Most készül című nyitott műterem programsorozat új kezdeményezés a Miskolci Galéria Alkotóházában.

A kortárs művészet olyan szereplőit hívjuk Miskolcra, akikre most odafigyel a szakma és a közönség, mert jelentős alkotói időszakukban járnak. A szokásos kiállításoktól eltérően, kérésünkre azt vállalják, hogy az alkotóházi műtermüket megnyitják a közönség számára, hogy bárki betekinthessen abba a folyamatba, ami a gondolat megszületésétől a vizuális alkotás megvalósulásáig vezet. A kortárs képzőművészet legkülönfélébb tartalmait és technikáit követhetjük így nyomon, egy közvetlen és személyes műtermi környezetben.

A Miskolci Galéria Alkotóházának őszi vendége Bajkó Dániel, aki öt éve végzett  a Magyar Képzőművészeti Egyetem  festő  szakán. Legfrissebb munkáit Borges: Aszterión háza című novellája ihlette, amelyben a Minótaurosz mitológiája az áldozat és a negatív színben feltüntetett bikafejű ember, azaz Aszterión nézőpontjából olvasható. Bajkó különös hatású festményei az absztrakt és az ábrázoló művészet elegyével és sorozat formában dolgozzák fel ezt a témát.

A programba szervezett módon lehet részt venni, közönségtalálkozók és csoportos látogatások során. A látogatás időpontjairól a Miskolci Galéria honlapján (www.miskolcigaleria.eu), a Facebook oldalon (Miskolci Galéria Alkotóház) és az info@miskolcigaleria.eu e-mail címen kért hírlevélben nyújtunk tájékoztatást.

 

Helyszín: Alkotóház (Csabai Kapu 22.)

Nyitvatartás: minden hétköznap 10 órától 16 óráig; szerdán és pénteken 18 óráig

Kapcsolódó programok:

2018. október 15-től – NYITOTT MŰTEREM DIÁKOKNAK

A programot vezetéssel, vagy korosztályra szabott művészetpedagógiai foglalkozással ajánljuk osztályok, diákcsoportok számára, amelyet időpont-egyeztetéssel tudunk biztosítani.

Iskolai csoportoknak előzetes időpontegyeztetés:

info@miskolcigaleria.eu, vagy 06 70 425 42 73

2018. november 2. 17 óra – TÁRSALGÁS 

Társalgás Bajkó Dániel festőművésszel ideiglenes miskolci műtermében a művészetről, a labirintusról, a retinának festésről, a graffiti és az szépirodalom hatásáról, a művészpályáról, az Élesdi Művésztelepről, a személyes ambícióiról stb. A beszélgetést a program kurátora, Éliás István és a közönség irányítja.

2018. október 12. 17 óra – MŰTEREMNYITÁS és SZABAD BEJÁRÁS

A Múzeumok Őszi Fesztiválja és a Festészet Napja keretében péntek délután nyitjuk meg Bajkó Dániel műtermét, ahol az alkotó személyesen kalauzolja az érdeklődőket festményei között. Ezt követően az érdeklődők megismerhetik az épület történetét, láthatják az ipartörténeti műemléknek számító grafikai gépeket és belenézhetnek hogyan zajlik a művészpályára készülő diákok rajzos felkészítése.

A programok ingyenesek!