Veres Attila (1934-2018) képzőművész

Veres Attila 1934. november 7-én született Villányban. Az Iparművészeti Főiskola díszítőfestő szakán tanult. A Szegedi Nemzeti Színháznál díszletfestőként, Varga Mátyás munkatársaként kezdett dolgozni. 1959-ben közreműködött a megújuló Szabadtéri Játékokon is.
1959-2007 között a Miskolci Nemzeti Színház tárvezető-festőművésze volt. Munkásságát a sokoldalúság, kreativitás jellemezte: klasszikus megoldásai, az új eszközökkel való kísérletezései egyaránt eredményesnek bizonyultak.
1975 és 1983 között a társulat egyik színházi fotográfusa is volt. Az újvidéki nemzetközi színházi fotókiállításon többször díjazták munkáit. Rendszeresen foglalkozott színházi plakáttervezéssel is.
A nyolcvanas évek elejétől volt a Diósgyőri Képzőművész Stúdió tagja. Első önálló kiállítását 1976-ban rendezte. Rendszeresen részt vett a Teátrum Pincehely Galéria csoportos kiállításain, köztük a Secco- Falka I.- művésztelep programjában, melynek eredményeképpen a TPG lépcső melletti, kis kápolnaszerű fülkéjében 16 művész festette freskó született.
Gyarmathy Ferenccel részt vett a Miskolci Színháztörténeti és Színészmúzeum alapításában, s a kezdetektől fogva vezette, szervezte az intézményben a színház nyugdíjasainak baráti köri programjait.
2006-ban Miskolc Város Déryné-díjjal ismerte el munkásságát.