AZ EGRI DOBÓ ISTVÁN VÁRMÚZEUM ÉS A MAGYAR VÍZFESTŐK TÁRSASÁGA
pályázatot hirdet, melynek anyagából megrendezi a
V. EGRI ORSZÁGOS AKVARELL TRIENNÁLÉT és kapcsolódó rendezvényeit.

 

Az egri Dobó István Vármúzeum és a Magyar Vízfestők Társasága által 2024. június 22-től október 27-ig megrendezésre kerülő triennálé célja, hogy huszonötödik alkalommal is áttekintést adjon a döntően az áttetszőségre építő kortárs vízfestészeti technikák legújabb eredményeiből. A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával megvalósuló egri akvarell triennálé ismét bemutatkozási lehetőséget kíván biztosítani e műfaj képviselőinek, összehasonlítási alkalmat teremtve valamennyi irányzatnak, gondolkodási módnak. Célunk, hogy tematikai megkötés nélkül lehetőséget kínáljunk új tartalmak és formák kereséséhez s új művészi megnyilatkozásokhoz, mint ahogy 1968 óta az egri akvarell biennálék és 2009-től a triennálék mindig is egyfajta kísérletező közeget jelentettek e sokféle megoldásra, közlésmódra alkalmas festészeti eljárásnak.
A Dobó István Vármúzeum több mint kétszáz darabos magas kvalitással bíró kortárs akvarell gyűjteménye a példa arra, hogy e nagyon érzékeny műfajra építő kiállítássorozat művészetet indukál, s hogy egy-egy országos tárlatra invitáló felhívás remekművek létrejöttét eredményezi.

Az idén is digitális formában kérjük a pályaművek benyújtását!

Jelentkezési határidő 2024. május 3. 24:00

A válogató zsűri döntését követően és annak megfelelően gyűjtjük majd be a kiállításra kerülő alkotásokat a szokásos helyszíneken: Egerben, Budapesten és Miskolcon.