Miskolci Galéria
Oldal kiválasztása

XXV. Miskolci Téli Tárlat

Az idő előtt bezárt kiállításainkat az újranyitást követően további 3 hétig látogathatóvá tesszük. Ennek pontos dátumát a törvényi szabályozással összhangban, és annak függvényében tudjuk meghatározni. Így a Téli Tárlat megnyitóját is halasztani vagyunk kénytelenek. A további fejleményekről és hírekről itt és a facebook oldalunkon tájékozódhatnak. 

XXV. Miskolci Téli Tárlat
2020. december 12. – 2021. január. 23. 

Felhívás

A Herman Ottó Múzeum – Miskolci Galéria 2020. decemberében rendezi meg a jubileumi, XXV. Miskolci Téli Tárlatot.
Az 1967-ben, első vidéki kiállítási intézményként, alapított kortárs művészeti galéria a tárlattal az idén éppen fél évszázados hagyománynak megfelelően az észak-magyarországi régió képzőművészeti fórumát teremti meg. Elsősorban Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyei, illetve a valamilyen módon a térséghez kötődő művészeknek ad lehetőséget, hogy bemutassák az előző két évben készült munkáikat.

A kiállításra műfaji és technikai megkötések nélkül képző- és iparművészeti alkotásokkal hivatásos és nem hivatásos alkotók egyaránt pályázhatnak.

Kérjük az alábbi feltételek betartását:

  • A Téli Tárlatra csak két évnél nem régebbi műalkotások nevezhetők.
  • A tárlaton egy művész összesen 3 önálló művel, vagy egy 3 műből álló sorozattal szerepelhet, melynek összmérete nem haladhatja meg a 3 m²-t.
  • Multimédiás eszközök használatát, illetve egyéb speciális installációs technikát igénylő művek esetében részletes dokumentációt kérünk beadni.
  • Az alkotás hátlapján az azonosíthatóság miatt mindenképpen fel kell tüntetni az alkotó nevét, a mű címét, keletkezési évét, méretét, technikáját.
  • A papír alapú műveket – amennyiben az alkotás jellege engedi, illetve megkívánja – 30x40, 50x70, 60x80 vagy 70x100 cm-es paszpartuban kérjük beadni.
  • A műveket minden esetben installálásra kész állapotban kérjük beadni.
  • A beadott műtárgyakat kizárólag olvashatóan és pontosan kitöltött jelentkezési lappal együtt tudjuk átvenni, mely a beadás helyszínén is kitölthető.

A művek beadási helye és ideje:
Miskolci Galéria (Rákóczi-ház, Miskolc, Rákóczi u. 2., bejárat a Széchenyi utca felől)
október 6–11. (keddtől vasárnapig) 9-16 óráig

A határidőn túl beérkezett munkákat nem tudjuk elfogadni!
Kérjük, hogy a művek biztonsága és épsége érdekében postai úton ne küldjenek alkotásokat! Az így érkező műveket befogadjuk, de visszapostázására nincs lehetőségünk!

A beküldött művek szakmai válogató zsűrijére 2020. október 19-én, hétfőn kerül sor. A zsűri eredményéről október 20-tól érdeklődhet személyesen vagy telefonon (46/500-680). A kiállítók listáját megtalálja a HOM-Miskolci Galéria honlapján (www.miskolcigaleria.eu). Postai kiértesítésre nincs módunk, ezért minden egyéb kommunikáció is e-mailen keresztül folyik a pályázók és az intézmény között. Aki nem rendelkezik e-mail címmel, kérjük, hogy személyesen, vagy telefonon érdeklődjön a kiállítással kapcsolatos kérdésekben.

A kiállítás megnyitásán, 2020. december 12-én, ebben az évben is átadásra kerül Miskolc Város Nagydíja, valamint az önkormányzatok, a szakmai szervezetek, vállalatok, intézmények, társaságok díjfelajánlásai. A díjak odaítéléséről hagyományosan a szakma és a díjalapítók képviselőiből álló díjzsűri dönt.

Érdeklődni és jelentkezési lapot kérni Madarász Györgyitől a Miskolci Galériában és annak elektronikus címein lehet, ahol további információ is kérhető.

Telefon: (46) 500 680, 70/943-2919
e-mail: mgyorgyi@miskolcigaleria.eu

A 2020-as évben a Téli Tárlathoz a MANK és a HOM – Miskolci Galéria által közösen kiírt pályázat keretében „Teljesítmény” címmel egy tematikus tárlat is kapcsolódik.
A kiállítás tervezett helyszíne: Miskolci Galéria, Műemléki szárny
Kiállítás tervezett időpontja: 2020. október 29. – 2021. január 23.
Az erre a kiállításra bekerült művek közül a két évnél nem régebben készült alkotások ugyancsak részét képezik a Téli Tárlat díjra jelölhető anyagának – azonban nem számítanak bele a Téli Tárlatra tematikus megkötés nélkül beadott munkák darabszámába. Tehát az erre a felhívásra is pályázó művészek, a Téli Tárlatra a felhívásban meghatározott maximális számú művel jelentkezhetnek.

Tekintettel a járványügyi helyzettel kapcsolatos előírások változásának lehetőségére, a Miskolci Galéria fenntartja a változtatás jogát a projekt lebonyolítását érintő kérdésekben – különös tekintettel a kiállítás tervezett időpontját illető szükségszerű módosításokra. A zsűri által kiválasztott alkotókat természetesen folyamatosan informáljuk és időben értesítjük az aktualitásokról.

Pályázóink megértését és türelmét előre is köszönjük!

2020. október 19-én hétfőn szakmai zsűri válogatta ki a kiállításra kerülő munkákat, melyek listája az alábbi fülről letölthető.

A válogató zsűri tagjai: 

Bukta Imre képzőművész
Erőss István képzőművész
Kishonthy Zsolt művészettörténész
Kónya Ábel képzőművész

A kizsűrizett munkák átvétele október 20. és 25. között lehetséges naponta 9-17 óráig.
A raktározási nehézségeink miatt kérjük, hogy a megadott időben vegyék át a  műveket!